Spå en aktiekurs – Är det möjligt?

Att investera i aktier är ett populärt sätt att skapa en inkomst och en långsiktig ökning av din förmögenhet. Det skrivs mycket om aktier och många människor som sägs förutspår framtida rörelser i företag.

Allt är mycket komplicerat men det är möjligt att göra några intelligenta gissningar om vart priset på en viss aktie sannolikt kommer att röra sig. Men hur gör analytikerna för att komma fram till dessa slutsatser. Är de tarottolkare frågar sig många? Antagligen inte, men vem vet!

Det är svårt att förutsäga valutakurser mellan länder, råvaror vid olika tidpunkter på året, marknader baserade på ekonomiska data osv. Hur skulle vi ens kunna börja försöka förutsäga en förändring av aktiekurser från dag till dag? En klok man sa en gång till mig: ”Om du inte kan extrapolera det bästa ur slumpen, då suger din strategi”. Med allt detta sagt är jag här i dag för att berätta att det är möjligt att förutsäga hur en aktiekurs kommer att utvecklas.

I den här artikeln tittar vi på några tekniska och fundamentala analyser för att se hur användbara de är när det gäller att förutsäga om en aktiekurs kommer att stiga eller sjunka. Dessa metoder är beprövade men används med mycket sunt förnuft och en stor skopa tålamod. Fråga dig själv innan du börjar investera dina hårt förvärvade pengar om sunt förnuft och tålamod är några egenskaper du har. Var ärlig mot dig själv! Minsta misstag och dina pengar kan vara värda en spottstyver av vad investeringen från början var.

Nu till tipsen!

  • Hur mycket pengar ska jag investera för att lyckas? – De pengar som investeras ska först och främst alltid vara dina egna. Många som jobbar i fonder och tar hand om andras pengar är välutbildade och jobbar i stora team. Även de gör misstag ibland för att det finns extremt mycket faktorer att ta hänsyn till innan en investering. Antagligen läser de inte ens artiklar som denna då de har helt andra metoder skapade av affärs mongoler och superinvesterare.
  • Pengarna som investeras måste få vara kvar på börsen under en längre tid. Vi säger att den som investerar 100 000kr på aktier i Volvo. Allt ser superbra ut och kursen har en stadig uppgång. Det ryktas med om att en ny generation av bilar är på väg och alla köpsignaler skriker KÖP! Men några dagar efter köpet händer det som ingen trodde skulle kunna hända, det helt oförutsägbara. Helt plötsligt så utbryter det storm i Stilla havet och containers med delar som är på väg till Volvos fabriker flyger av båten och sjunker ner djup ner på havets botten. Dessa delar kanske var nyckelprodukter som kretskort till 10 000 tals bilar. Självklart är lasten försäkrad men produktionen kommer bli otroligt lidande och mindre bilar kommer produceras. När nyheten träffar börsens alla miljontals investerar kommer vissa av dem att få panik och sälja sina aktier vilket kommer resultera i att kursen faller. Du hinner inte sälja dina aktier innan fallet och dina 100 000kr är nu 80 000kr. Men fakta finns kvar, den nya generationens bilar kommer lanseras och riktkursen är fortfarande mycket högre än när du köpte dina aktier. Nu finns det 2st alternativ. Sälja sina aktier och förlora 20 000kr eller vänta på att aktiekursen vänder till det bättre. Samma olycka kommer knappast hända 2 gånger och folk kommer knappast sluta köpa Volvo bilar för det blev ett glapp i produktionen. Is i magen är vägen till framgång.
  • Tarot online kan vara ett alternativ för att spå aktiekurser om man inte är intresserad av att läsa informationen om de aktier man vill investera i. Kanske vet den i andra änden av telefonen allt om dessa aktier och ger dig informationen du behöver.

Kontakta Lucky Tarot om du är intresserad av tolkning av tarotkort eller något helt annat, kanske information om ärkeänglar, hur man hittar sin själsfrände eller hur man börjar med tarotkortlekar.