Har du en gammal och sliten trappa?

Har du en gammal och sliten trappa?

När du renoverar hemma är det väldigt vanligt att just trappan glöms bort. En gammal och sliten trappa kan verkligen dra ner helhetsintrycket av din bostad. Genom att renovera trappan eller helt enkelt byta ut den mot en ny kan du lyfta intrycket av hemmet något enormt.

Renovera trappan

Att renovera en trappa är inte speciellt svårt och du som är lite händig kan ta hand om renoveringen på egen hand. Förutsatt att du har både tid och energi till arbetet. Eftersom det kan ta flera dagar att renovera en trappa är det många som väljer att anlita hjälp. En snickare Täby och även en målare Täby kan ta på sig arbetet och klara av det mycket snabbare än du själv. Oftast blir resultatet lite bättre när du låter proffsen ta hand om arbetet. Dessutom vet proffsen vilka material som är bäst att använda till en trapp. Vilket leder till att resultatet blir hållbart. renoveringen brukar se ut som: först, bygga altan stockholm, sen renovera trappan i efterhand.

Behövs trappan bytas ut?

Oftast behövs inte trappan bytas ut helt, utan det räcker gott och väl med en renovering. Men i vissa fall kan du vilja byta ut trappan av andra skäl. Till exempel om du vill ändra riktningen av trappen eller helt ändra stilen.

Ett bra tips är låta en målare Täby renovera trappstegen och sedan låta ett snickeri stockholm byta ut räcket till trappen. På så sätt kan du hålla kostnaderna nere samtidigt som du får ett helt nytt utseende på trappen.

I de fall där trappen utgör en säkerhetsrisk i hemmet är det bäst att byta ut hela trappen. I dessa fall är det alltid bäst att låta proffsen ta hand om hela arbetet. Även om familjen inte kommer ha tillgång till övervåningen under arbetets gång är det värt det för att få en säker trapp att använda i vardagen.